Vinoteka

Novo
Chardonay Arhiva 2007 De Adami 0,75l

Chardonay Arhiva 2007 De Adami 0,75l

Dodaj oceno!

15,98 €

SKU: 5001

Na zalogi

Vrhunsko vino ZGP


Barva: belo


Stopnja sladkorja: suho


Stopnja alkohola: 12,5% vol.


Volumen steklenice: 0,75l


“Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“.

Opis

Podrobnosti

Vipavska dolina je dežela sonca in milega podnebja, ki daje pravo okolje za gojenje žlahtne vinske trte. V osrčju Vipavske doline pa ležijo Zalošče, katere so obdane z vinogradi, ki bogatijo njeno lepoto in poudarijo harmonijo z naravo. Zalošče so radoživa zgodba o človekovem veselju, o delu pridnih rok in o ljubezni do vinske trte in žlahtnega vina. Težko je sprejeti odločitev ali je pri ljudeh v Vipavski dolini bolj pomembna njihova tiha trmoglavost ali navezanost na domačo zemljo, prav tako se je težko odločiti katera vina bi v pestri ponudbi vin De Adami Zaloščan izbrali. Vina so namreč kakor ljudje: vsako ime ima svojo osebnost in svoj značaj.

Srce ponudbe Zaloščan predstavljajo vrhunska vina de Adami. Uveljavljena blagovna znamka je dobila ime po častitljivem menihu francoskega ali italijanskega rodu, ki je v 16. stoletju živel v Zaloščah in o katerem se v ustnem izročilu še danes spletajo zanimive zgodbe. In prav spoštovanje stoletnih izkušenj vipavskega vinogradniškega in kletarskega izročila brez dvoma pomeni eno poglavitnih potez vin de Adami.

Znanje, sodobne priprave in budno oko dajejo jamstvo za kakovost.

Od leta 1926 so se zamenjale štiri generacije družine Slejko, katere so poskrbele in še skrbijo, da ljubezen do trte ni zamrla. S tem so omogočile, da se je glas o dobrem vinu ponesel daleč na okrog, tudi izven meja Slovenije.

Veseli smo, da so naša vina visoko ocenjena, saj nam to daje priznanje za ves naš trudi in spodbudo za nadaljnje delo.

Dodaj oceno!

Dodaj svojo oceno izdelka!

Ocena 0 od 5