Za število oseb Čas priprave: Čas kuhanja:
    6 osebe
   15 minut    20 minut

 

Sestavine:

• 200 g rdečega fižola

• 100 g koruze

• sredina dveh manjših endivij ali rimske solate

• 8 češnjevih paradižnikov ali 2 paradižnika

• 1 rdeča paprika • mala kumarica brez semen

• ½ žličke grobo sesekljanega lista koriandra

• 1 avokado • 6 koruznih tortilj premera 20

 

Preliv:

• 2 čajne žlice kisle smetane

• 2 čajne žlice majoneze

• 1 čajna žlica limoninega soka

• 1 čajna žlička ekstra deviškega olivnega olja

• sol

• sveže mlet poper

 

Extra:

• nariban sir,

popečene (2 min na olivnem olju) kozice

rezine pečene govedine ali rezine pečenega piščanca

 

Priprava

V rahlo ogreti skledi zmešamo fižol, avokado , koruzo in rdečo čebulo, ko je

hladna dodamo na trakce narezano solato, polovičke češnjevega paradižnika ali

na kocke narezan paradižnik in na kocke narezano kumarico. 

Prelijemo s zmešanim prelivom v kovinske posodice damo tortilje in jih postavimo

v pečico, ki je ogreta na 250 ° C za 3 minute. 

Solato nadevamo v posode iz tortilj dodamo ekstra in postrežemo

 

ŽELIMO VAM USPEŠNO PRIPRAVO IN DOBER TEK!