13Jul
13Jul
Za število oseb | Čas priprave: | Čas kuhanja: |
![]() |
![]() |
![]() |
Sestavine: • 200 g rdečega fižola • 100 g koruze • sredina dveh manjših endivij ali rimske solate • 8 češnjevih paradižnikov ali 2 paradižnika • 1 rdeča paprika • mala kumarica brez semen • ½ žličke grobo sesekljanega lista koriandra • 1 avokado • 6 koruznih tortilj premera 20
|
Preliv: • 2 čajne žlice kisle smetane • 2 čajne žlice majoneze • 1 čajna žlica limoninega soka • 1 čajna žlička ekstra deviškega olivnega olja • sol • sveže mlet poper
Extra: • nariban sir, popečene (2 min na olivnem olju) kozice rezine pečene govedine ali rezine pečenega piščanca
|
Priprava
V rahlo ogreti skledi zmešamo fižol, avokado , koruzo in rdečo čebulo, ko je
hladna dodamo na trakce narezano solato, polovičke češnjevega paradižnika ali
na kocke narezan paradižnik in na kocke narezano kumarico.
Prelijemo s zmešanim prelivom v kovinske posodice damo tortilje in jih postavimo
v pečico, ki je ogreta na 250 ° C za 3 minute.
Solato nadevamo v posode iz tortilj dodamo ekstra in postrežemo
ŽELIMO VAM USPEŠNO PRIPRAVO IN DOBER TEK!