Tako kot pri degustaciji, ko vizualno preverite, vino, preden vzamete požirek je tudi pri obroku običajno, da preden ga konzumirate vaše oči storijo sojenje Pred dvajsetimi leti je bila predstavitev hrana sekundarnega pomena in vrsta estetskih idealov. Od takrat se je zgodila revolucija.Predstavitev hrane je postala tako bistvenega pomena za umetnost kuhanja, da je danes, medtem ko seveda ne bi smeli zanemariti okusa izredno pomembna za vsakega gostinca kako vizualno razveseliti osebo, ki jo strežejo. Tukaj je nekaj naših nasvetov za predstavitev hrane v restavraciji:

Nasvet # 1: Izberite krožnik in pribor previdno

Krožniki, jedilni pribor, kozarci, prtički, ... to so prve stvari, ki so videne na mizi, tako, da prve ustvarijo splošno estetsko harmonije, Izberite enostavne krožnike v beli barvi. Če ste prepričani, da želite uporabiti potiskane, se prepričajte, da je celoten izgled dovolj utišan, da ne bi motil vaše goste. Uporabite velike krožnike - boste imeli več prostora, da predstavite svojo hrano

Nasvet #2: Izberite manjše porcije jedi

Manjša količina hrane se zagotovo lažje skrbno zloži na krožnik kot večja, kjer krožnik samo napolniš. Dejstvo je, da ljudje čedalje manj hodijo v restavracije, da bi se najedli do onemoglosti, ampak v želji, da vidijo in okusijo nekaj drugačnega.

Nasvet #3: Izberite neobičajne krožnike

Izberite prakovotne ali krožnike kvadratne oblike, ker bodo na gosta naredili čisto drugačen vtis kot navadni okrogli.

Nasvet #4: Igrajte se z barvnim kontrastom in simetrijo

To bo pripomoglo k  energiji in dinamiki v predstavitvi. Ampak ne ponovite enak videz prepogosto, sicer boste v nevarnosti, da postane monoton!

Nasvet #5: Previdno postavite vaše sestavine na krožnik

Predstavljajte si, da je vaš krožnik obraz ure: v središču vašega krožnika (meso, na primer), bi morali postaviti na 6 uro. Postavite zelenjavo na 11h in morda škrobna živila na 2 uro za rahlo asimetrijo.